16. kesä, 2017

Pennun tuoksua

Puhelimen kanssa en eilen onnistunut päivittämään kuulumisia eli tästä tuleekin pitkä sepustus.

Eilen pennut saivat omat värinsä ja lempparinimet. En tiedä jääkö vielä kennelimiksikin muut kuin ensimmäinen poika joka on Eka-Vekara eli ihan vaan Eka.

Päivitän syntymäpainot E pentueiden omalle sivulle. Jokatapauksessa pentujen painot on hienosti lähtenyt nousuun, toivottavasti sama jatkuu. Hilpan maito nousi heti ja pentuhuoneen hiljaisuudesta päätellen siellä ollaan tyytyväisiä ravinnon määrään. 

Myös Hilpan ruokahalu on palannut! Ihan huippua. Se saa kolmesti päivässä nyt ruokaa. Lisinä menee nutrolinin öljy, merilevä, Biocan ja B vitamiini. Kalkkia kananmunankuorista koska mitään piimää, viiliä yms Hilppa ei todellakaan syö. Hieman meni vatsa löysälle kun ehti napostelemaan istukoita ehkä hieman liikaa mutta muuten oikein pirteä ja voisin sanoa että onnellinen emo <3 Kasvattajan helpoin vaihe on tämä pari viikkoa, ruokkii emon ja käyttää pissalla. Toki pentulaatikon puhtaanapito kuuluu myös toimenkuvaan. Hilppa on jopa vähän turhankin nipo siisteyden suhteen ja nyt kun vielä jälkivuotoa on, se yrittää heti poistaa likaantuneet aluset... Hilpan lämpöjä seurailen päivittäin että huomaan heti jos kuumetta nousee. Toivotaan että loput synnytysroippeet tulee pihalle jälkisupistusten myötä eivätkä jää aiheuttamaan mitään tulehduksia. Toki tämä on nyt mennyt jo niin loistavasti suunnitelmien mukaan että pakkohan jokin este... Heh, pessimisti ei pety :D

Hilppa suhtautuu muihin koiriin nyt epäilevästi varsinkin jos päivystäävät pentuhuoneen ovella. Kissat saa välittömästi kyytiä jos erehtyyvät liian liki. Alma tietää että sille on hoitolaisia ja menisi jo niin mielellään katsomaan pikkuisia. Annetaan kuitenkin Hilpan itse päättää koska sallii muiden mennä ihastelemaan lapsiaan. 

Päätin pitää yhden meillä... En vaan voi sijoittaa tästä pentueesta ketään. Ompahan sitten puuhaa kun nuorisoa on vähän enempi :p