Pentuja pentuja..

8. marras, 2015

Tänä aamuna kopattiin Igor, Putti ja Cujo matkaan ja lähdettiin käymään Porvoossa, kummitytön perhettä moikkaamassa. Alunperin olin kaavaillut sijoittavani Igorin heille mutta sen toisen palleron puuttumisen vuoksi päädyttiin yhdessä kuitenkin Puttiin. Ei jää silloin näyttö/käyttö haaveet ehkä haaveiluksi. 

Pupurannan Vilivonka eli Vellu sai ehkä kaipaamansa painikaverin, kummityttöni pääsee ehkä junnuhandleroimaan ja emäntä kanssa :D Ja isäntä sinne metsään? ;) Ja minä näen "Puttia" säännöllisesti <3

6. marras, 2015

Tänään aamulla olin turvottanut nappuloita lihan sekaan.. Aika näppäriä ovat sihtaamaan. Pari pentua pitäisi kuitenkin saada nyt syömään nappuloita, helpommin sanottu kuin tehty näin raakaruokintalaumassa :D No viime pentueestakin yksi elää hyvin nappulalla tällähetkellä eli eiköhän se tälläkin kertaa onnistu. 

Muchin sika-kalkkuna-broileri maistui vielä paremmin kuin edellinen missä oli poroa. Iltapalalla oli tarjolla myös broilerin sydämiä ja naudan grossilihaa terästettynä nutrolinin pentuöljyllä. Mikähän noissa sydämissä on, on kyl niin herkkua pentujenkin mielestä. 

Evästetty on myös muutenkin kuin ruualla. Eilen tutustuttiin käynnissä olevaan imuriin, tähän sati se on ollut "kuolleena" Pennut vähän ihmetteli ääntä mutta tulivat haistelemaan omituista vehjettä. Huomenna ajattelin käyttää niitä pari kerraallaan tuolla lähimetsässä ihmettelemässä. 

6. marras, 2015

Kiitos Emmin, ehdittiin taas ajoissa määränpäähän. Pennut oli valmiina autossa kun kurvasin töistä kotiin.

Kaikki kahdeksan ovat nyt sirutettu ja tarkastettu eikä löytynyt mitään ratkasevaa vikaa kenestäkään. Igorin ja Tarmon toinen palli on kadoksissa vielä mutta kaipa ne sieltä paikalleen lopsahtavat ajankanssa. Itse olin kyllä löytävinäni Igorin kummankin palleron eilen.

Pallit nyt ei ole muutenkaan se tärkein anti tarkille, kunhan noin muuten kuulosti että pennut ok. Sirutuskaan ei aiheuttanut mitään ihan kamalaa huutoa kelleen josta olin yllättynyt :D 

Olgan silmäluomessa on pieni nuppineulanpään kokoinen näppy johon saatiin tipat. On ilmeisesti leikin tuoksinnassa saanut pienen osuman toisen pennun hampaasta siihen. Muuten silmä onneksi ok! 

1. marras, 2015

pentujen avoimuus kaikelle on nyt huipussaan. Ne menevät korvat hulmuten sinnetänne niin ulkona kuin sisälläkin. On erilaista alustaa, kylmää, lämmintä, karheaa, liukasta, rapisevaa, kahisevaa yms. Niitä ei haittaa! Ulkona tuulen mukana leijailevat lehdet oli hyvin hauskoja :D 

Pennut leikkivät paljon ja ovatkin ison osan ajastaan täällä meidän muun perheen keskellä. Välillä käydään ulkoilemassa ja sitten taas nukutaan. Lauman muista koirista Domino, Napo ja Alma toimivat leikkikavereina, Domino yrittää adoptoida pentuja itselleen :D Carma oli viimeyön kokonaan poissa pentujen luota ja pennutkin nukkuivat koko yön! Vasta aamu seiskalta Carma halusi pentujensa luokse ja antoi aamumaidot <3 

Pennuilla on käynyt paljon vieraita. Kaikki tuntuuvat olevan sosiaalisia pentusia, jotkut käyttävät naskalihampaitaan enemmän kuin toiset. Joillakin temperamenttia löytyy enemmän kuin toisilla mutta tykkään kaikista. 

29. loka, 2015

Olen nyt vähentänyt Carman ruuan lähes normaaliksi. Vähän se saa extraa pentujen jämistä... Sille tuntuu ruoka maistuvan edelleen ja katsoo pahasti kun ei saa sitä puolta kiloa kerralla :D Totuushan on kuitenkin se ettei voi syödä enää yhdeksän edestä, pennut syövät jo sujuvasti kiinteää eivätkä tarvitse maitoa kovinkaan paljoa. Toisekseen kun se palautuu Emmille puolentoista viikon päästä niin maidon pitäisi olla jo tyrehtymään päin ettei tule nisätulehdusta ja tuskaista oloa täysien utareiden kanssa.

Pennut sensijaan syövät ja saavatkin syödä hyvinkin mielellään kananrankoja ja jauhelihapiimämössöä. illalla annoin ekakertaa Muchin valmiita lihaseospullia ja voi, sehän herkkua oli :D muutamia rustoluitakin olen heille viskannut mutta niistä ne ei saa mitään irti. Nutrolinin pentuöljy on ainakin toistaiseksi pitänyt Carman turkin kiini ja maidon kautta Ensi viikolla pennut siirtyvät omille kupeilleen tuon baarin sijaan ja alkavat saamaan mm nutrolin pentua ruuan sekaan