Dominon tiineys/pentublogi

14. heinä, 2013

Torstaina lähti Riskipoika vihdoin omaan kotiinsa. Fiona eli nykyiseltä kutsumanimeltään Madde lähti tänään ihmisten mukaan, jotka jo kerran ovat lähteneet aijemmin täältä pentu sylissään. Nelli sai siis pikkusiskon joka on myös Pupurannan pentu :)

Kaikista olen kuullut senverran että hyvin menee. Ipanat ovat kaikki rohkeita, iloisia, pirteitä pikkuisia pentukoiria. Eli kasvattajan uurastus ei ole suinkaan mennyt hukkaan!

Vaikka alku olikin kivikkoista menetettyämme kaksi pientä niin loppujenlopuksi tämä on ollut pelkkää iloa ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Riskin jalka näyttää olevan kunnossa eikä onneksi siinäkään kovin huonosti käynyt.

Jokaisella pennulla on se oma koti ja perhe jossa on hyvä kasvaa isoksi. Itse elän toivossa että kuulen jokaisesta sillointällöin ja jospa me syksyllä porukalla nähtäisiin pentutreffien muodossa :) 

 

Maddelle, Freddielle, Riskille, Kallelle ja Hilpalle perheineen toivotan onnea! ❤

 

Tähän päättyy tämä blogi tältä erää. Seuraavan blogin aika on ehkä parinvuoden päästä?   

5. heinä, 2013

Tänään autoiltiin Riskin kanssa Helsinkiin, Riski pääsi käymään omassa kotona muutaman tunnin vierailulla :) Kun olin hakemassa ipanaa paluumatkalle, soitti eläinlääkäri. "Hyviä uutisia, kahden ortopedin katselmuksella, vastaa normaalia kasvuvaihetta eli näkyvä "pala" on tulevaa rustoa/luuta. Olin niin onnellinen! Luulen että Riskin omistajatkin ovat tai en vain luule vaan tiedän!

Olin valvonut koko yön ja googlettanut kaiken mahdollisen irtopaloista, operaatioista ja toipumisesta. Saaden varmuuden siitä että kyllä Riski siitä toipuu koska on nuori eikä ole vielä rikkoa. Mietin  sitä lisähuolta joka aiheutuisi Riskin perheelle jos operoidaan jne. lähtökohtana on kuitenkin luovuttaa terveitä pentuja joista on enemmän iloa kuin surua perheelleen.

 

4. heinä, 2013

Maanantaina lähti Ossi eli Freddie. Hyvin on reippaasti kuulema ollut kuten siskonsa Hilppakin :) On aina niin mukava kuulla kun pennuilla menee hyvin <3

 

Mutta ettei kävis liian helpoksi niin tässä tämän päivän tarina:

Sulon oli määrä lähteä omaan kotiin tänään... Otin sen päivällä pentuhuoneesta yksinään hengailemaan, leikkasin kynnet ja pakkasin pentupaketin valmiiksi. Pienet pennut ovat kyllä vikkeliä ja sitä on Sulokin, juoksi into pinkeenä pojan takaa sen jalkoihin ja jalan allehan se jäi :( Oikea etutassu sai osuman. Hetken ontui ihan kunnolla mutta vähän ajan päästä se taas juoksi muiden mukana ja meinasin jo perua tapaturman jälkeen soittamani ajan lääkärille kunnes katsoin sen epäpuhdasta kävelyä.

Lääkäri kopeloi Sulon ja sai aikamoisen yrittämän jälkeen yhden paikan oikeassa kyynärässä kipeäksi. On vaikea ammatti-ihmisenkin määritellä mikä on epäpuhdasta kävelyä eri rodun pennuilla ja nytkään lääkäri ei liikkeessä nähnyt sitä epäpuhtautta mitä minä näin. Olenhan katsonut noiden taaperrusta siitä lähtien kun ne alkoivat kävelemään. Sanoin että kuvataan varmuuden vuoksi... Näin tehtiin ja siellähän näkyi pieni hitunen paikassa jossa ei pitäisi olla mitään :( Ortopedin lausunto oli varsin epämääräinen, odotellaan selvennystä.

Kaikesta huolimatta Sulo sai tänään kuitenkin tulevan kutsumanimen RISKI! Se jää viikoksi lepäilemään vielä ja odottamaan hetkeä kun vihdoin pääsee kotiin.

30. kesä, 2013

Seitsemän viikkoa on mennyt niin nopeasti... Vanda eli nykyiseltä nimeltään Hilppa muutti omaan kotiin tänään, haikeaa mutta kuitenkin olen erittäin onnellinen siitä että sillä on nyt ihan varmasti hyvä koti. 

 

Neljä muuta telmii pihalla Napon ja Alman kanssa. Tekeevät yhdessä puutarhatöitä... Muutama kuoppa lisää ja kitkemäni rikkaruohokasa on pitkinpoikin, on ne viihdyttäviä! 

30. kesä, 2013

Hilpan koti löytyy Hartolasta. Isännälle metsästyskaveriksi, emännälle ties mihin harrastuksiin sekä pikkuemännälle ehkäpä juniorhandlerkaveriksi? Hilpan perheeseen kuuluu myös tolleri Hertta, kissa, kanoja jne.