21. huhti, 2013

Tressaamista ihan vaan tressaamisen vuoksi vrk42/44

Tänään taas sain itseni kiinni siitä että kyttäsin Dominon vatsakumpua ajatuksella että onkohan se pienentynyt. Lenkillä kyttäsin sen takamusta että vuotaako se ja kun se läähätti niin mietin että miksi se läähättää. No ehkä se läähätti senvuoksi että oli kuuma ja koirilla on tapana läähättää kun on kuuma. 

Ehkä se keskenmenon pelko lähtee pois jahka pennut alkaa liikkumaan tai sitten tressaan sitä syntymään asti. Viimesyksyinen tiineyden keskeytyminen oli kova paikka.  Onneksi koira ei sure syntymättömiä pentujaan, riittää että kasvattaja suree. On helpompaa hyväksyä se että narttu jää tyhjäksi kuin se että tiedät että pentuja OLI muttei sitten  olekaan., siinä vaiheessa iskee tyhjänpesän syndrooma.. Jotenkin kun asennoituu siihen että pentuja tulee niin siitä ajatuksesta ei niin vain voi luopua. Sitä elää etukäteen jo melkein pentujen luovutusikään asti ja vielä siitä ylikin. Ja kuinka on taas ihana katsoa pienten kehitystä pienestä avuttomasta pikkupennelistä  pieneksi iloiseksi koiranpennuksi.

Sanoinkin ystävälleni että jahka pennut on maailmassa niin muutan pentulaatikkoon, niin paljon niitä odotan.

Tänään on ollut kaunis kevätpäivä. Haravoin takapihan ja suunnittelin jo paikkaa pentuaitaukselle, pitäähän pentusten päästä ulkoilemaan kesällä.