10. kesä, 2013

Pennut 4 viikkoa!

Loma on alkanut! Hienoa että pääsen nyt nauttimaan pennuista enemmän ja puuhailemaan niiden kanssa. Tultiin tänään viikonlopun kestäneeltä bernhardinkoirien tokoleiriltä ja Emmi oli hoitamassa loppulaumaa täällä meillä. Hyvin oli pärjänneet pennut, Domino ja Napo plus kissat :D Emmin mukana oli vielä Vovo ja Carma joten vipinää on täälläkin piisannut vaikka meillä kolme muuta koiraa olikin mukana.

 Pennut on nyt jokapäivä päässeet jaloittelemaan olohuoneen puolelle ja katsomaan muita koiria ja kissoja. Myös ulkona pennut käyvät aina kun sää sallii ja reippaita ne jo ovatkin. Ei paljon haittaa ruohonleikkurin ääni tai muutkaan pihan äänet :)

Pennut myös nyt osaavat VAATIA pentuaitauksesta poispääsyä! Pentulaatikko sai siirtyä syrjään perjantaina kun Kalle sekä Vanda päättivät olla niin isoja pentuja että pääsivät ominvoimin sieltä pois. Hei hei pentulaatikko, tervehdys KOIRANPENNUT!

Tästä se vaativin osuus alkaakin! Pennut ovat saavuttaneet juuri sen iän kun pitäisi tottua kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Sosiaalistumisen kausi on hyvin tärkeä kausi pienen pennun elämässä. Pennut leimautuvat nyt ihmisiin, toisiin koiriin, muihin eläimiin. Nyt luodaan se pohja pentujen seuraavalle vaiheelle kun ne muuttavat uusiin koteihinsa. Kasvattajan tärkein tehtävä onkin nyt mahdollistaa pentujen "elämysmatkailu" niin pihalla kuin sisälläkin. Onneksi on kesä, paljainjaloin pennunpissaan astuminen ei nyt maailmaa kaada ;)

 

Kuvaaminen oli tänäiltana niin haasteellista että jätän sen huomiseen.