15. kesä, 2013

Pentujen vuorokausi

Olen aina pitänyt pennuilla tietyn rytmin, ihan senkin vuoksi että ne jo täällä olisivat tottuneet siihen että yöllä nukutaan ja päivällä riekutaan. Yhden ainoan kerran ovat yrittäneet ruveta riekkumaan neljältä aamulla. Sanotaan sitä "lokkilaumaksi" kun ne kaikki kirkuu pentuhuoneen aidan takana. Ainoana hätänä sen että pitäisi päästä valloittamaan olohuone.

 

Pentujen aamu alkaa siis noin klo 7.30-8. Yön yli turvonneet nappulat muussiksi, vähän jauhelihaa ja piimää sekaan, siinä on niiden aamupala. Yhdeksään asti riekutaan pitkin huushollia ja puoli kymmenen en löydä pentuja muualta kuin pentuhuoneesta. Ne osaavat itse hakeutua nukkumaan "makkariinsa" Joskus joku on saattanut kyllä väsähtää kesken matkan, varsinkin Kalle joka tykkää kovasti tutkiskella paikkoja ja kuljeskelee itsekseen pitkinpoikin.

Puolenpäivän jälkeen tarjoilen taas ipanoille ruokaa ja käydään pihalla jos sää sallii. Nyt on ollut aika kosteaa eli eilen ei päästy lainkaan ulos, toivottavasti tänään päästään. Päivällä yritetään kaikki mahdollinen hereillä-oloaika käyttää leikkimiseen ja pentujen kanssa oloon. Onneksi meillä näitä leikittäjiä riittää omastakin takaa plus vierailijoita otetaan mielellään kylään.

Viiden aikaan syödään taas ja sen jälkeen pennut nukkuvat vähän pidempään. Siinä välissä onkin hyvä lähteä itse lenkille muun lauman kanssa. Dominokin tekee lenkit jo mielellään. 22 tarjoillaan päivän viimeinen ateria ja viimeistään 23.00 pentuhuone hiljenee.